Accepta si continua

  • Romana
0

0,00 Lei

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Mai multe poze

Lada de zestre pictata

Fii primul care evalueaza acest produs.

Descriere pe scurt


  • Realizata din lemn

  • Sculptata si vopsita manual

  • Dimensiuni: 61.5 cm latime x 47 cm inaltime x 33.5 lungime

Disponibilitate: In stoc

1.300,00 Lei

Descriere

Detalii

Această ladă de zestre este 100% autentică, realizată din lemn masiv, sculptat și pictat cu multă migală de meșteri populari care stăpânesc arta de a transforma simple produse în obiecte de artă populară tradiționale, autentice, cu o valoare sentimentală inestimabilă. Lada de zestre tradițională din imagine este compusă dintr-o casetă ce se sprijină pe picioare de lemn sculptate și un capac cu margini sculptate și pictate armonios. Aspectul învechit al acestei lăzi de zestre este cel care dă un plus de farmec și trezește aminitiri persoanelor nostalgice.

Dacă până acum câteva zeci de ani lada de zestre era considerată un simbol al bogăției și ar prosperității, astăzi ea poate fi folosită ca spațiu de depozitare care păstrează amintirea vremurilor trecute. Putem observa modelele geometrice sculptate cu multă îndemânare și pictate ulterior în culori tradiționale, care se regăsesc de obicei și în cromatica obiectelor din ceramică sau a pieselor vestimentare.

Acum mulți ani se considera că fiecare model pictat pe lada de zestre simboliza ceva. Spre exemplu, liniile, indiferent dacă sunt curbe sau drepte, prezente și în cadrul modelului accestei lăzi de zestre sunt un simbol al continuității și al prosperității. Mai mult decât atât, se poate observa o simetrie la nivelul modelului geometric, dar și un echilibru perfect la nivelul cromaticii folosite.

Recenzii

Scrie propria ta recenzie

Faceti recenzie la: Lada de zestre pictata

Etichete produs

Foloseste spatii intre etichete. Foloseste apostrof (') pentru fraze.