Accepta si continua

  • Romana
0

0,00 Lei

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Mai multe poze

Farfurie din ceramica de Baia Mare - model pasare diametru 20cm

Fii primul care evalueaza acest produs.

Descriere pe scurt


  • Ceramica traditionala de Baia Mare

  • Realizata manual

  • Diametru: 20 cm

Disponibilitate: In stoc

135,00 Lei

Descriere

Detalii

Această farfurie din ceramică de Baia Mare deosebită impresionează prin cromatica sa și prin modelul pictat. Contrastul dintre albastrul închis al farfuriei din ceramică și albul folosit pentru detaliile acesteia este extrem de fermecător, dar și specific pentru zona Baia Mare, Harghita.

Farfuria din ceramică este lucrată manual și pictată liber de meșteri populari care stăpânesc arta de a da formă lutului și de a trasa liniile perfecte pentru a contura o farfurie din ceramică de Baia Mare tradițională. Se poate observa că punctul central al farfuriei din ceramică de Baia Mare este pasărea desenată chiar în mijlocul acesteia, fiind integrată armonios de un model vegetal desenat pe marginea farfuriei. Conturul alb de pe margine este exact acel detaliu final care definește farfuria și o transformă într-un adevărat obiect de artă.

Farfuria are un suport metalic care îi permite să fie așezată în vitrină și să fie păstrată sub formă de suvenir. Această farfurie ar trebui să se regăsească în casa oricărui iubitor de artă și de frumos, dar și de tradiții păstrate din moși strămoși. Farfuria din ceramică de Baia Mare cu model pasăre poate fi și un cadou inspirat, unicat, 100% autentic. Acest obiect de  artă populară este lucrat cu multă migală de către meșteri populari . 

Recenzii

Scrie propria ta recenzie

Faceti recenzie la: Farfurie din ceramica de Baia Mare - model pasare diametru 20cm

Etichete produs

Foloseste spatii intre etichete. Foloseste apostrof (') pentru fraze.