Accepta si continua

  • Romana
0

0,00 Lei

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Mai multe poze

Farfurie din ceramica de Baia Mare - model floare diametru 20 cm

Fii primul care evalueaza acest produs.

Descriere pe scurt


  • Ceramica traditionala de Baia Mare

  • Realizata manual

  • Diametru 20 cm

Disponibilitate: In stoc

135,00 Lei

Descriere

Detalii

Această farfurie din ceramică de Baia Mare cu model floare poate fi fără nici un dubiu un simbol al perfecțiunii. Atenția la detalii cu care a fost pictată această farfurie din ceramică de Baia Mare ne demonstrează faptul că totul este făcut cu multă pasiune de meșterii populari, de la alegerea argilei potrivite și măcinarea ei, până la redarea formei dorite pe roata de olărit și pictarea ei cu multă migală. S-a optat pentru folosirea caolinei albe și pentru cobalt (culoarea albastră) pentru a scoate cât mai bine în evidență modelul perfect, fără cusur, pictat pe suprafața farfuriei, cel mai probabil cu ajutorul unui ac.

Se spune că meșterii populari adevărați din Harghita pictează farfuriile din ceramică cu ajutorul unui corn de vită ce are în vârf o pană de gâscă prin care se scurge culoarea folosită. Farmecul realizării acestor obiecte de artă populară stă în naturalețea și autenticitatea cu care sunt realizate toate procesele. După cum spuneam, modelul este pictat cu ajutorul unei pene de gâscă, culorile sunt obținute din pământ roșu oxidat, maroniu, verde sau albastru (cobalt), iar farfuria este realizată din argila bine frământată.

Fiecare farfurie din ceramică din Baia Mare reprezintă o dovadă vie a tradițiilor, a autenticității și a pasiunii ce există în fiecare meșter popular care realizează astfel de obiecte de artă populară. 

Recenzii

Scrie propria ta recenzie

Faceti recenzie la: Farfurie din ceramica de Baia Mare - model floare diametru 20 cm

Etichete produs

Foloseste spatii intre etichete. Foloseste apostrof (') pentru fraze.