Conditii privind returul produselor

Returnarea produselor:

Returul produselor se supune ordonantei nr. 34/2014, cu completarile si modificarile ulterioare, privind regimul juridic al contractelor la distanta. Toate detaliile de ordin legal referitoare la returnarea produselor pot fi consultate si in documentul Termeni si Conditii.

Conditii pentru returnarea produselor:

Produsele achizitionate de pe site-ul Art&Craft pot fi returnate in termen de 14 zile calendaristice, fara nicio explicatie din partea cumparatorului.

Conditia pentru retur sunt:

 • produsul sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat
 • sa aiba ambalajul original
 • sa fie sigilat
 • sa fie insotit de documentele cu care a fost livrat: factura si chitanta.

Daca aceste conditii sunt indeplinite, returul este acceptat.

Atentie!

Daca produsul este returnat intr-o stare deteriorata si care nu respecta conditiile de mai sus, produsul va fi reexpediat catre client, fara a i se rambursa acestuia valoarea returului. De asemenea, cheltuielile de curierat pentru reexpediere vor fi suportate tot de catre client.

La primire, coletul va fi verificat pentru a se constata daca indeplineste conditiile mai sus mentionate, in caz contrar acesta va fi refuzat.

Returnarea contravalorii produselor se poate face prin:

 • voucher de cumparaturi (credit) de valoare egala a contravalorii produsului/produselor returnate;
 • contravaloarea produsului/produselor returnate, prin transfer bancar, in maxim 15 zile calendaristice de la data inregistrarii returului de catre Art&Craft.

 Denuntarea unilaterala de contract se face conform Art.4 (1) b): „Conditiile si modalitatile de exercitare a dreptului de denuntare unilaterala, pentru cazurile prevazute in prezenta ordonanta, sub forma clauzei urmatoare: „Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului”, redactata cu caractere ingrosate. In cazul omiterii acestei clauze, produsul sau serviciul este considerat livrat fara cerere de comanda din partea consumatorului, conform prevederilor art. 14.

Cheltuieli de returnare:

Cheltuielile de returnare si taxele transferului bancar vor fi suportate de Art&Craft, pentru produsele returnate in termenul de 14 zile calendaristice.

Pentru produsele returnate dupa termenul de 14 zile calendaristice, cheltuielile de returnare si taxele transferului bancar vor fi suportate de catre client.

Rambursarea contravalorii produsului/produselor se va face in cel mult 14 zile lucratoare de la retur, prin transfer bancar, de la receptia returului.

Categorii de produse cu conditii speciale de retur:

Produsele fashion (imbracaminte, accesorii) trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost livrate, cu eticheta si ambalaj original, nepurtate, fara pete sau rupturi.

Produsele de birotica si papetarie pot fi returnate doar dacă sunt sigilate.

 

Bine de stiut:

Produsele pe care le returnezi trebuie sa fie în aceeasi stare in care s-au primit.

Returul se face cu etichetele initiale intacte, cu toate documentele cu care a fost livrat produsul.

Nu se acceptă produsele care prezinta urme de uzura sau folosire excesiva, zgarieturi, ciobituri, lovituri, socuri mecanice produsele carora le lipsesc accesorii.

Daca alegi returnarea prin voucher pentru o noua comanda:

 • Voucherul este transmisibil si se cumuleaza cu alte tipuri de vouchere si carduri cadou;
 • Perioada de valabilitate este de 24 de luni;
 • Seria voucherului poate fi folosita o singura data, pentru o singura comanda de aceeasi valoare sau mai mare, cu plata diferentei.

Daca alegi rambursarea sumei platite la cumparare:

 • Banii vor fi returnati in contul specificat de tine, indiferent de metoda de plata folosita;
 • Banii vor fi vizibili in contul sau pe cardul tau in maximum 15 zile calendaristice;

Procedura de retur

1.Trimite un e-mail la comenzi@artandcraft.ro cu urmatoarele informatii:

 • Numar factura
 • Nume produs
 • Optiune de rambursare a contravalorii produselor returnate.
 • Cont IBAN
 • Nume Titular Cont
 1. Vei primi in scurt timp un e-mail de confirmare a solicitarii.
 2. Vei fi notificat de curier prin sms/apel telefonic, referitor la ziua si ora ridicarii coletului.
 3. Din momentul receptiei coletului in depozitul nostru, se va emite un voucher de cumparaturi cu valoare egala a valorii prodselor rambursate. Acesta va fi transmis pe adresa de mail si va fi valabil o singura data, pentru o singura comanda de aceeasi valoare sau mai mare. Daca se opteaza pentru returnarea contravalorii produselor, in termen de 15 zile calendaristice, iti vor fi rambursati banii, indiferent de metoda de plata folosita.

ATENTIE! Contul IBAN trebuie sa apartina persoanei pe numele careia s-a eliberat factura!

Meniu
Close

Cosul Meu

Close

Lista de dorinte

Recently Viewed

Close

Ne bucuram sa te vedem aici!

O parola generata automat va fi trimisa pe adresa de email introdus.

Datele personale vor fi folosite pentru a-ti sustine experienta pe acest sit web, pentru a administra accesul la contul tau si pentru alte scopuri descrise in politică de confidențialitate.

Ai deja un cont?

Close

Categories