Cea de-a patra luna a anului, care aduce soare si culoare, isi are originea din limba latina (Aprilis), provenind din cuvantul latinesc aperio, care inseamna a deschide, iar motivele sunt destul de evidente, deoarece infloresc si inverzesc copacii, se deschide sezonul gradinaritului si al agriculturii, iar toate vietuitoarele si insectele ies la iveala pentru a se bucura de soare.

Photo CreditIn folclorul romanesc, luna aprilie are numele de prier, florariu sau traista-n bat. Insa, cea mai cunoscuta denumire este prier, intrucat zilele calduroase ale acestei luni erau considerate "prielnice" inceperii noului an agricol.

Photo CreditDe aceea, in aceasta luna, activitatile de semanat pamantul continua, campul se inchide, ceea ce inseamna ca animalele nu mai au voie sa pasca libere, se formeaza turmele, se tund oile inainte de a fi urcate la munte si se construiesc sau se repara tarcurile, grajdurile si oboarele pentru vite.

Photo CreditNatura are importanta mare in credintele populare, de aceea se spune ca daca va fi negura, la rasarit, acesta e semn bun pentru anul in curs, iar daca in luna aprilie va tuna si fulgera, atunci satenii nu vor trebui sa se teama de venirea gerului.

Photo CreditAprilie este plina de evenimente, mai ales ca, de cele mai multe ori, Pastele, sarbatoare cu data mobila, se desfasoara in luna aceasta. De asemenea, sarbatorirea Sfantului Ghoerghe, pe data de 23 aprilie, aduce o serie de traditii, superstitii si obiceiuri.

Photo CreditIar, pentru a marca aceasta sarbatoare, in ziua de 23 aprilie, crestinii pun la portile caselor crengute de fag si manunchiuri de iarba verde, fiindca, in folclor, se sustine ca Sfantul Gheorghe vine pe pamant si isi leaga calul de un stalp al portii pentru a paste iarba.

Photo CreditVoi ce legende cunoasteti despre luna aprilie?