Furnizorii nostri. Azi, Acul si Ata

Nicoleta Dumitrescu, fondatoarea firmei – Acul si Ata – avea doar 6 ani cand a inceput sa lucreze sarguincios iar asta nu a impiedicat-o sa ia traditia in serios si sa invete arta populara. A muncit din greu, dar cu pasiune, alaturi de mama si bunica ei, pe care le ajuta sa duca la bun sfarsit norma lunara primita.

Odata cu trecerea anilor, s-a ancorat in realitatea imediata si a studiat finanțe banci, apoi a urmat un masterat in Administrarea Afacerii in Comert, Turism si Servicii, insa atmosfera apasatoare a biroului nu a tinut-o mult timp acolo. Inima ii tanjea dupa spatiul de lucru in care, alaturi de alte femei, putea sa coasa, sa teasa si sa croseteze. Sa spuna povesti si sa creeze cu sufletul, dincolo de cifre.

Niciodata Oana Nicoleta Dumitrescu, copilul de 6 ani, nu a stiut ce mult va insemna peste ani faptul ca deprinsese aceasta arta care ii infrumuseta fiecare zi. ACUL&ATA a luat ființa din simplitatea actului de a coase. Pentru ca asta facea intreaga zi, s-a gandit ca nu exista o denumire mai potrivita si mai sincera decat aceasta. Si ce bine suna, nu?

In Ponoare, judetul Mehedinti, Oana Nicoleta Dumitrescu tese mii de camasi populare. Adevarate opere de arta, putem spune, pentru ca acestea au facut parte din dosarul cu care tara noastra a convins UNESCO sa includa ia in patrimoniul mondial. Cum altfel poti rasplati mai bine o pasiune?

Este o recunoastere exceptionala si meritata iar asta pentru ca atunci cand un element de patrimoniu cultural intra in lista reprezentativa a UNESCO se presupune ca acesta se practica si este viu in teren. Acul si ata tes frumusetile pamantului romanesc: dealurile, cu iarba lor verde, cerul, raurile care curg. Tes povesti si tes nemurire.

Dupa ce a aflat ca ia a fost inclusa in patrimoniul UNESCO, Oana Dumitrescu spera ca toti micii mestesugari, pentru talentul, pasiunea si migala lor, sa primeasca atentia si respectul cuvenit.

Portul popular e sacru, iar realizarea autentica a iei nu va putea fi niciodata inlocuita de masinile industriale care tes modele mecanic – sufocand piata cu false ii. Ia autentica este cea muncita cu migala, pierzand norma si investind in timp, calitate, poveste si unicitate.

Acum, ca stii povestea noastra, hai sa descoperi si iile pe care le aducem mai aproape de tine, direct de la sursa, pentru ca tu sa poti face diferenta si sa te bucuri de un produs care trece testul timpului si devine o piesa de colectie, nu doar un obiect vestimentar.

Furnizorii nostri. Azi, Marie Carels
Furnizorii nostri. Azi, Chiru Iuliana

Comments (2)

  1. KidsZone

    Nicoleta Dumitrescu este o pilda remarcabila de curaj si pasiune, energia careia i-a permis sa treaca peste orice obstacol si sa-si atinga visul transformand traditii locale din intreg spatiul romanesc in piese vestimentare autentice si de calitate. Daca ia autentica incetteaza sa se mai practice sau este neglijata, eforturile ei nu vor fi uitate si ne aducem aminte de indelunga sa munca in fiecare ia pe care o transitionam la mese si evenimente speciale. Felicitari, Oana!

  2. InstaPress

    Felicitari, Nicoleta Dumitrescu, pentru acest laitmotiv impresionant si foarte bine realizat! Esti o inspiratie si un exemplu pentru noi toti, pentru ca prin munca, pasiune si determinare ai reusit sa pui in valoare acest element de patrimoniu, care a facut parte din lista UNESCO. Te admiram pentru curajul si ambitia de a-ti pune in practica planurile si de a face cunoscut un bun cultural care poate fi urmat si preluat si de altii. Mult succes in continuare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Navigation
Close

Cos

Close

Wishlist

Recently Viewed

Close

Ne bucuram sa te vedem aici!

O parola generata automat va fi trimisa pe adresa de email introdus.

Datele personale vor fi folosite pentru a-ti sustine experienta pe acest sit web, pentru a administra accesul la contul tau si pentru alte scopuri descrise in politică de confidențialitate.

Ai deja un cont?

Close

Categories

Comenzi
Adresa: Str. Ardealului Nr. 9A, Otopeni, Ilfov
Telefon: 0730 711 728


Secretariat

Email: office@artandcraft.ro
Telefon: 0745 634 164

Achizitii
Telefon: 0746 275 777
 
Receptie marfa
Telefon: 0745 145 012
 
Depozit
Telefon: 0747 178 665