Furnizorii nostri. Azi, Borcea Marius

Hai sa-ti spun o poveste! In demisolul unei cladiri din Bucuresti, Borcea Marius a pornit, impreuna cu sotia si parintii, un mic atelier. Cu dragoste nesfarsita pentru traditie si continuitatea a ceea ce ne defineste, pe baza albumelor etnografice, intr-o singura noapte au creat setul de zece mascote cu toate porturile populare din Romania, bogate in detalii specifice zonelor respective.

Si cum sa tii departe de lumina si ochii celorlalti… frumusetea autohtona? Familia Borcea a aratat micile opere de arta mai multor persoane, insa, din pacate, nu au reusit sa le si vanda. Prea ancorati in consumerism si schimbarea care ne transforma, de la minut de la minut, perceptia asupra lucrurilor, oamenilor le-a fost tot mai greu sa aduca la sufletul lor obiceiul romanesc.

Povestea a fost spusa mai multor persoane, insa doar Mioara Olteanu a fost cea care a ascultat-o cu sufletul, a crezut in ea si in produsul nascut. Desi s-au extins, odata cu disparitia tatalui, mesterii Borcea au decis sa produca exclusiv pentru Art and Craft, ceea ce astazi ne ofera tuturor posibilitatea de a ne bucura de arta traditionala miniaturala.

Arta figurinelor folclorice

Astazi lucreaza doar el si mama dansului, o doamna in varsta de 78 de ani, doar din pasiune. Migala, rabdare, pasiune sincera, detaliu si culoare. Iata ce defineste mascotele si figurinele folclorice. Imitand chipul curat romanesc, cu surasul bland, si readucand la lumina frumusetea costumelor unicat, cu detalii atent trasate, creatiile miniaturale realizate de familia Borcea… reprezinta nemurirea.

Nemurirea obiceiurilor si continuitatea traditiilor rezida in intoarcerea la origini, imbratisarea a ceea ce avem unic si recunoasterea lor ca simboluri care ne definesc. Astazi, pasiunea capata noi nuante si definitii, insa rareori putem  spune ca cineva isi urmeaza sufletul astfel, fara asteptari si competitie exterioara, doar bucurandu-se de ceea ce face si crezand in menirea sa, de a duce mai departe un gand, o poveste, o experienta. De a lasa ceva care sa graiasca in absenta sa.

Poate vei privi cu alti ochi obiectele de artizanat romanesti. Poate le vei crea un colt binemeritat in locuinta ta. Poate, cine stie, le vei oferi cadou unei persoane dragi, atunci cand nu mai stii ce sa alegi si vrei sa duci unicitate in dar. In fiecare dintre ele stau ore de munca, rabdare, talent si credinta in frumusete. Fiecare figurina poarta un crampei de iubire pentru Romania.

Alege cu dragoste!

Ia traditionala romaneasca – o poveste nemuritoare
Furnizorii nostri. Azi, Marie Carels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Navigation
Close

Cos

Close

Wishlist

Recently Viewed

Close

Ne bucuram sa te vedem aici!

O parola generata automat va fi trimisa pe adresa de email introdus.

Datele personale vor fi folosite pentru a-ti sustine experienta pe acest sit web, pentru a administra accesul la contul tau si pentru alte scopuri descrise in politică de confidențialitate.

Ai deja un cont?

Close

Categories

Comenzi
Adresa: Str. Ardealului Nr. 9A, Otopeni, Ilfov
Telefon: 0730 711 728


Secretariat

Email: office@artandcraft.ro
Telefon: 0745 634 164

Achizitii
Telefon: 0746 275 777
 
Receptie marfa
Telefon: 0745 145 012
 
Depozit
Telefon: 0747 178 665