Obiceiuri populare dupa sarbatori

Cele mai frumoase traditii 

Sarbatorile de iarna se incheie odata cu luna februarie. Nu inainte, insa, de a ne bucura din plin de ele. Prea grabiti sa ne impartim mereu intre o multitudine de sarcini, obligatii si programe incarcate, uitam cu desavarsire de traditii. Nu ne mai intereseaza, nu ne mai aduc beneficii, ar spune omul modern. Dar cat de constienti suntem ca noi suntem traditia, noi ducem obiceiurile mai departe, si doar datorita lor avem ce sa povestim?

Obiceiuri populare din luna Februarie

Sfantul Haralambie, praznuit pe 7 februarie, ne aduce aminte de ce inseamna credinta si ne impinge la rugaciune si suflete curate, asa ca e imposibil ca satenii sa lipseasca de la slujba de sarbatoare. Poti doar cu ochii mintii sa iti imaginezi ca ai trai la sat, in liniste, rupt de agitatie, si te-ai bucura de zapezile de faurar, de slujbele din sat si de de obiceiurile care umplu casele.

 

 

Pe 7 februarie nimeni nu munceste. Doar asa, spun pastratorii de traditii, vor ramane sanatosi intreg anul, pentru ca nu-l vor supara pe Sfantul Mucenic. Asadar, odihneste-te si imparte cu cei dragi cosul Traditii romanesti.

In februarie, la sat, oamenii obisnuiesc sa curete zapada din jurul pomilor si sa presare ingrasamant, ca sa rodeasca frumos odata cu primavara. Totodata, se curata livezile, de pietre si maracini, si se seamana iarba, daca vremea o permite. Doar cateva saptamani mai tarziu reinvie si fiorul iubirii, pentru ca Dragobetele aduce ocazii pentru crearea de legaturi de iubire durabile. Daca si pasarile incep sa isi faca noi cuiburi in februarie, ce alt moment mai bun sa se iveasca ocazia si pentru fetele si feciorii de la sat?

 

 

Cu harul sau recunoscut, Dragobetele fura inimi si minti – si infaptuieste povesti de dragoste nemuritoare. Cel mai important, chiar la finalul lunii, daca am trecut cu bine peste toate zilele lunii, pe 29 il sarbatorim pe Sfantul Casian, zi in care trebuie sa oferim ajutorul tuturor celor care ni-l cer, iar daca nimeni nu ne bate la usa, atunci sa mergem noi sa facem o fapta buna celui care are mai mare nevoie de ea.

 

 

Daca trece ziua fara sa fi facut un gest de bine, spun satenii, Dumnezeu te pedepseste – asa cum a facut si cu Sfantul, luandu-l in calendar doar o data la patru ani. Te-ai gandit pe cine ai putea surprinde cu obiceiuri romanesti de poveste? Farfuria de horezu este gandul bun, de multumire, pe care il oferi celui care ti-a incalzit sufletul pe timpul iernii.

Anul Nou pe rit vechi
Destinatii romantice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Navigation
Close

Cos

Close

Wishlist

Recently Viewed

Close

Ne bucuram sa te vedem aici!

O parola generata automat va fi trimisa pe adresa de email introdus.

Datele personale vor fi folosite pentru a-ti sustine experienta pe acest sit web, pentru a administra accesul la contul tau si pentru alte scopuri descrise in politică de confidențialitate.

Ai deja un cont?

Close

Categories

Comenzi
Adresa: Str. Ardealului Nr. 9A, Otopeni, Ilfov
Telefon: 0730 711 728


Secretariat

Email: office@artandcraft.ro
Telefon: 0745 634 164

Achizitii
Telefon: 0746 275 777
 
Receptie marfa
Telefon: 0745 145 012
 
Depozit
Telefon: 0747 178 665