5 locuri de vis de vizitat in Romania

Daca ati ramas fara idei pentru ce sa faceti in weekend sau pur si simplu sunteti in cautarea unor noi locuri interesante de vizitat in Romania, noi va propunem 5 locuri, care cu siguranta va vor starni interesul.

Focurile Vii

Toata lumea stie de Vulcanii Noroiosi din judetul Buzau, dar cati dintre voi ati auzit de Focurile Vii din aproprierea Vulcanilor Noroisosi? Fenomenul natural este oarecum asemanator, numai ca in loc de noroi, putem admira flacari care pur si simplu ard la suprafata pamantului. Peisajul este unul cu totul special si autentic. Recomandarea noastra este de a vizita acest loc seara, cand dansul focurilor transforma peisajul complet.

Aflat in comuna Lopatari, acest loc nu este usor accesibil, insa merita cu desavarsire sa fie vizitat. Cel mai usor ajungeti acolo daca introduceti in GPS coordonatele (45.53587, 26.5487).

Pietrele Vii

Tot in judetul Buzau, in comuna Costesti, puteti vizita Rezervatia Naturala Muzeul Trovantilor, unica rezervatie de acest fel din Europa. Trovantii sunt numiti si pietre vii pentru ca in loc sa se erodeze, cresc in dimensiuni. Ba chiar mai mult, aceste pietre se si misca. In credinta populara, aceste formatiuni geologice au o putere nebanuita, care ii protejeaza pe cei care le ating. De aceea, localnicii au trovanti de mici dimensiuni in curte sau in gradina. Datorita acestor pietre ce au o forma sferica, piesajul este unul cu totul special.

Lacul Vida

Aflat in judetul Bihor, comuna Dobresti, acest lac se deosebeste prin modul de deveresare al apei. Datorita formei de palnie, acesta creeaza impresia unui vartej imens. Pe langa acest lucru deosebit, culoarea apei si peisajul ce inconjoara lacul sunt absolut minunate. In zona sunt foarte multe pesteri, izvorul Toplita si Cheile Vida. Toate aceste locuri va vor asigura un weekend extraordinar, in mijlocul naturii.

Cascada Cailor

Cascada Cailor este una dintre cele mai frumoase cascade din Romania, avand cea mai mare cadere de apa (80 de metri, pe mai multe trepte). Se gaseste in judetul Maramures in cadrulRezervatiei Piatra Rea, in apropiere de statiunea turistica Borsa. Accesul se face cu telescaunul, fiind un loc retras in natura. Cascada poarta acest nume datorita unei legende ce i-a marcat pe localnici.

Cheile Gradistei

Aflat in judetul Brasov, langa Moeciu, acest loc este destinatia ideala pentru un weekend de vis pe timp de iarna, dar si in restul anului. Cele doua complexuri turistice din zona: Moeciu si Fundata va pot oferi tot felul de activitati, de la sport pana la spa. Insa cea mai buna parte este reprezentata de peisajul montan si de aerul curat de munte. In 2016, sunt mari sanse ca acest loc sa gazduieasca Campionatul Mondial de biatlon si schi, fiind singura partie de acest fel din Romania.

Asteptam cu interes alte propuneri de locuri ce asteapta sa fie descoperite de noi toti.

Castelul Peles
Viata si opera lui Constantin Brancusi
Navigation
Close

Cos

Close

Wishlist

Recently Viewed

Close

Ne bucuram sa te vedem aici!

O parola generata automat va fi trimisa pe adresa de email introdus.

Datele personale vor fi folosite pentru a-ti sustine experienta pe acest sit web, pentru a administra accesul la contul tau si pentru alte scopuri descrise in politică de confidențialitate.

Ai deja un cont?

Close

Categories

Comenzi
Adresa: Str. Ardealului Nr. 9A, Otopeni, Ilfov
Telefon: 0730 711 728


Secretariat

Email: office@artandcraft.ro
Telefon: 0745 634 164

Achizitii
Telefon: 0746 275 777
 
Receptie marfa
Telefon: 0745 145 012
 
Depozit
Telefon: 0747 178 665