comenzi@artandcraft.ro

+40730 71 17 28

8, Intrarea Narciselor, Otopeni 075100

ArtandCraft
Ie simpla cu motive geometrice aurii
  • Ie simpla cu motive geometrice aurii

Ie simpla cu motive geometrice aurii

160,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Cod unic produs : AARTTXIIART01-4


  • Motive populare romanesti

  • Inchidere prin nasturi

  • Poate fi integrata in orice tinuta

Comanda telefonic: 0730 71 17 28
Program: Luni – Vineri:  9:00 - 17:30

Detalii

Se spune că pe vremuri, fiecare element brodat pe o ie , indiferent de zona în care era realizată și purtată, avea o simbolistică aparte. Spre exemplu, motivele geometrice de tipul rombului sau a triunghiurilor, prezente și în cazul iei tradiționale simple din imagine, simbolizează unitatea, dualitatea constantă dintre om și natură. Mai mult decât atât, liniile continue pe care le regăsim în cadrul mânecilor acestei ii sunt un simbol al continuității și al prosperității.

Această ie simplă ne atrage atentia prin motivele geometrice aurii simpliste, prin nasturii aurii îmbrăcați de la nivelul gâtului și prin cusăturile de la nivelul mânecilor. Ia a fost realizată cu foarte multă migală de un meșter popular iscusit care a pus suflet în fiecare împunsătură a acului, transformând acest obiect vestimentar într-unul autentic, încărcat de valoare sentimentală.

Ia simplă cu motive geometrice aurii este un produs 100% autentic, el aducându-ne aminte constant de obiceiurile de odinioară din satele tradiționale românești. S-a păstrat materialul din care erau fabricate pe atunci iile, bumbacul, s-au păstrat modele de broderie și simbolistica lor, iar ia a revenit în trendurile modei sub forma unei piese vestimentare extrem de prețioase care poate fi integrată în orice ținută și care nu ar trebui să lipsească din nici o garderobă. 

Dimensiuni:

Guler: 24 cm
Lungime Maneci: 44 cm 
Lungime ie:  59 cm
Latime ie: 44.5 cm
Diametru manseta: 10 cm

 Ia este facuta manual astfel incat pot aparea diferente a dimensiunilor de 2-3 cm.